Announcement

Collapse
No announcement yet.

aux fan doesnt turn on with AC..

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • aux fan doesnt turn on with AC..

    I tried searching but no answer

    My aux fan works, low speed engages even if AC is off at mid temp, my AC compressor also works fine and the only problem is the aux fan doesnt turn on with AC.

    Anybody have the wiring diagram I can check or pics of areas I need to check. How is the fan activated by the AC switch, which wires should I trace?

    Thanks.
    Godspeed,
    John A.
    "If your ship doesnt come in, swim to it..."

    M3 e30 2.5L | R8 v8 6mt | 996 GT3 mk1 | Integrale Evo Martini 6 | Dallara F303/4 Toms | Defender 90 NAS

  • #2
    Search the web for e30 ETM (Electrical Troubleshooting Manual) and you'll find several sites that have it posted. It outlines all the wiring and wire colors used. Look at the Aux Fan info and the AC sections.

    Peter

    Comment


    • #3
      Check the wires from the sender on the coolant expansion tank at the front of the coolant rail on the right side of the motor. The wires are thin and prone to cracking at that point.

      Part 19 in this diagram
      http://www.s14.net/photopost/data/500/1thermo.jpg

      From this thread.
      http://www.s14.net/forums/showthread...tric+fan+wires

      Comment


      • #4
        update, fixed problem already, it turned out to be the aux fan resistor.
        Godspeed,
        John A.
        "If your ship doesnt come in, swim to it..."

        M3 e30 2.5L | R8 v8 6mt | 996 GT3 mk1 | Integrale Evo Martini 6 | Dallara F303/4 Toms | Defender 90 NAS

        Comment

        Working...
        X